Liikesarjat

Jokaiseen vyöarvoon kuuluu oma liikesarjansa, poomse, joka täytyy vyökokeessa osata aiemmin vaadittujen liikesarjojen lisäksi. Jokainen liikesarja koostuu ennalta määritellyistä perustekniikkaliikkeistä, jotka tehdään tietyllä nopeudella peräkkäin useaan eri suuntaan. Liikesarja tulisi päättää samaan pisteeseen kuin mistä se aloitettiinkin. Tällöin asennot ja askeleet ovat olleet oikeaoppisia. Liikesarjat ovat eräänlaisia yksin suoritettavia perusteknisiä muodollisia harjoituksia. Puhtaasti suoritettuna ne ovat varsin vaativia ja kehittävät harrastajan montaa eri fyysistä ominaisuutta.

Vaasan Taekwondo ry:sä harjoitellaan Kukkiwonin mukaisten Taegeuk- ja Yudanja-sarjojen lisäksi myös Gi Chu- sekä Pyun Ahn-sarjoja.

Liikesarjat ovat mainiota harjoitusta jota voi tehdä hyvin yksinkin, tosin uusien liikesarjojen opettelu kannattaa säästää salille. Netti on pullollaan erilaisia liikesarjavideoita mutta jokainen liikesarja täytyy ensin oppia ”livenä” opettajan opastuksella. Tällöin harrastaja oppii liikesarjan tekniikoiden eri painotukset ja yksityiskohdat. Vasta tämän jälkeen voi soveltuvia videoita käytää muistin tukena.

Liikesarjavideot löytyvät alavalikoista.